Brat cu unghi variabil pe Cat 308E2

Miniexcavatorul hidraulic Cat 308E2 este acum disponibil in configuratie VAB, adica poate fi echipat cu brat cu unghi variabil.

Acest tip de brat este format din 2 segmente, care impreuna cu balasierul maresc zona de lucru si versatilitatea utilajului. Astfel, in noua configuratie, 308E2 ofera o adancime maxima de sapare de 4 290 mm, o raza maxima de actiune a brațului de 7 780 mm (cu 760 mm mai mult fata de configuratia standard a bratului si balansierului) si o inaltime de descarcare de 6 080 mm (in crestere cu 1 410 mm fata de standard). In plus, VAB permite utilajului 308E2 sa lucreze mai aproape de lama si senile, avand ca rezultat o capacitate de ridicare imbunatatita atunci cand se lucreaza in spatii inguste.

Excavator Cat cu brat cu unghi variabilCu un motor Cat C3.3B de 65 CP si un sistem hidraulic cu senzor de sarcina, care asigura un debit de 150 L/min, 308E2 mentine designul cu raza compacta de rotire, care limiteaza iesirea in consola atunci cand se lucreaza in lateral la 290 mm, asigurand functionarea eficienta si in conditii de siguranta in spatii inguste si pe santiere aglomerate. Pentru aplicatiile care necesita o stabilitate sporita si o capacitate de ridicare mai mare, o extra-contragreutate mareste consola-spate la 405 mm.

Cabina operatorului, proiectata pentru confort, comoditate si siguranta, dispune de un scaun mare, incalzit, cu suspensii pneumatice, cotiere reglabile si joystick-uri ergonomice. Panoul de control Cat COMPASS are integrat un sistem de securitate protejat prin parola, un control reglabil al debitului auxiliar si debitului continuu, un sistem de referinta pentru santier, si camera retrovizoare. Statia operatorului este certificata ROPS si are incorporat sistemul de blocare Cat, care blochează functiile hidraulice atunci cand bara de siguranta este ridicata. Alte caracteristici suplimentare de siguranta: blocarea automata a rotirii, centuri de siguranta retractabile si alarma de mers inapoi (optional).

Trenul de rulare al modelului 308E2 poate fi echipat cu senile de cauciuc, senile de otel sau senile de otel cu tampoane de cauciuc, asigurand configuratia corecta pentru aplicatiile in care utilajul lucreaza cel mai frecvent. Cuploarele rapide mecanice sau hidraulice sporesc versatilitatea modelului 308E2; uneltele de lucru Cat disponibile se adapteaza in functie de operatiune, iar balansierul are preechipare standard pentru graifer.

Caterpillar produce acest model in fabrica din Georgia - SUA si va incepe livrarile in august 2016.

Mai multe detalii despre miniexcavatoarele Cat: www.bm-cat.ro/produse/miniexcavatoare

Specificatii produs 308E2 cu VAB

Generalitati

 Model motor

 Cat C3.3B

 Putere neta nominala (ISO9249)

 65,0 CP

 Greutate de operare

 8 700 kg

Dimensiuni – Lungime Brat Mediu, Balansier Standard

 Adancime de sapare

 4 290 mm

Dimensiuni – Unghi Brat Extins, Balansier Standard

 Adancime de sapare

 3 980 mm

 Raza maxima de actiune la nivelul solului

 7 632 mm

 Raza maxima de actiune

 7 780 mm

 Inaltime maxima de sapare

 8 000 mm

 Inaltime maxima de descarcare

 6 080 mm

 Articulatie la  Raza minima de actiune

 2 925 mm

Dimensiuni -- Unghi Brat Retractat, Balansier Standard

 Adancime de sapare

 3 710 mm

 Raza maxima de actiune la nivelul solului

 6 365 mm

 Raza maxima de actiune

 6 550 mm

 Inaltime maxima de sapare

 5 200 mm

 Inaltime maxima de descarcare

 3 360 mm

 Articulatie la  Raza minima de actiune

 3 235 mm

Specificatii de operare

 Lungime balansier – Standard

 1 665 mm

 Consola spate

 290 mm

 Consola spate  cu extra contragreutate

 405 mm