Caterpillar la DDR EXPO 2017

Experiența Caterpillar în domeniul demolării și al reciclării va fi în prim-plan la evenimentul  DDR Expo 2017, ce se desfășoară în perioada 14-16 iunie, la Bruxelles.

Compania va expune două utilaje specializate, excavatorul Cat® 340F UHD (Ultra High Demolition) și Cat MH3024 pentru manipularea materialelor, precum și o linie completă de unelte de lucru Cat pentru demolare și reciclare, incluzând ciocane hidraulice, foarfece, pulverizatoare și multi-procesoare.Excavator demolari

340F UHD

Noul excavator hidraulic Cat 340F UHD poate atinge o înălțime de 22m pe verticală și poate ridica sarcini de până la 3,6 tone cu  o rază de acțiune de 14 metri. Greutatea operațională variază între 44 100 și 50 400 kg, în funcție de configurația șasiului (ecartament fix sau variabil) și configurația părții frontale (braț lung sau scurt cu trei variante de balansier). Un nou sistem de cuplare a brațului permite o configurare rapidă a părții frontale în funcție de aplicație.

Excavatorul 340F UHD are un motor Cat C9.3 ACERTTM de 228 kW care respectă standardele de emisii UE Stage IV și oferă trei moduri de putere pentru a sprijini operatorii în controlul consumului de combustibil. Turația motorului se reduce automat în cazul unor sarcini ușoare și se oprește după un interval de mers în gol prestabilit. Debitul maxim al sistemului hidraulic este de  570 L/min. la o depresurizare de 35 000 kPa. În modul heavy-lift (ridicare de sarcini grele), presiunea crește la 38 000 kPa pentru putere adăugată. Forța de  tracțiune maximă este de 285 kN pentru un efort de tracțiune și capacitate în pantă optime în orice situație de lucru.   

Cabina utilajului 340F UHD se poate înclina spre spate oferind operatorului o poziție ergonomică optimă în timpul operațiunilor de ridicare la înălțime. Cabina pentru demolări are parbriz și geam ranforsate de tip P5A. Structurile de protecție împotriva căderii obiectelor  (FOGS) din față și de sus  oferă o protecție sporită. Sistemul Cat de monitorizare activă a stabilității utilajului informează permanent operatorul asupra poziției uneltei operate în cadrul zonei de lucru sigure și îl avertizează atunci când sunt atinse limitele de stabilitate.

Excavator manipulare materialeManipulator de materiale MH3024

MH3024 este un manipulator  de materiale proiectat pentru aplicații industriale și de reciclare. Poate fi configurat, în funcție de sarcină, cu braț de 6,8 m pentru manipularea materialelor, cu balansier drept sau flexibil (de tip drop-nose), are opțiuni de șasiu dedicate manipulării materialelor și lamă de împingere frontală opțională. Echipat cu cel mai lung dintre cele trei opțiuni de balansier, MH3024 are o înălțime maximă a brațului de 13,3 m și o rază de acțiune maximă de 12,4m. Opțiunile de balansier includ o versiune dreaptă de 4,8m și două versiuni drop-nose de 4,9 și  5,9 m. Acest design adaptabil asigură durabilitate și fiabilitate în medii de lucru dificile, fără compromisuri în ceea ce privește siguranța, performanțele, raza de acțiune și stabilitatea. 

Cu o putere netă maximă de 126 kW, motorul utilajului MH3024 CatC7.1 ACERTTM respectă standardele de emisii UE Stage IV, iar funcționarea sistemului de tratare a noxelor este transparentă pentru operator. Consumul de combustibil este estimat ca fiind cu până la 10% mai  mic decât la modelul precedent; opțiunile adiționale de reducere a consumului includ controlul automat al vitezei motorului, oprirea motorului în caz de mers în gol și un Mod Eco îmbunătățit.

 

Sistemul hidraulic include o pompă dedicată pentru o operare mai rapidă și mai lină, iar circuitul atașamentelor oferă un mod pentru ridicări standard și un mod pentru sarcini mari. Circuitul auxiliar are setări pentru presiune medie și pentru presiune înaltă.

MH3024 a fost proiectat pentru a oferi siguranță maximă operatorilor, cu multe opțiuni standard. Utilajul MH3024 a primit recent certificarea Blue Angel pentru nivel de zgomot și vibrații reduse. Cabina are un nivel de zgomot interior de doar 71 dB(A). Parbrizul este rezistent la impact și impact dur. Un pachet opțional de pre-filtrare pentru cabină împiedică pătrunderea prafului, iar sistemul de filtrare din cabină protejează operatorul de aerul contaminat, de substanțele chimice sau particulele întâlnite în anumite domenii industriale.

Tehnologii

Tehnologiile Cat LINK, cum ar fi sistemul telematic Product Link™, de pe utilajele 340F UHD și MH3024 oferă acces la datele utilajului – locație, ore de lucru, consum de combustibil, timp de inactivitate,  evenimente și coduri de diagnosticare, care sunt transmise prin VisionLink®, interfața online cu utilizatorul. Sistemul asigură proprietarilor de utilaje un management mai eficient al activelor, o productivitate îmbunătățită și costuri de operare mai mici.

 

DemolariUNELTE DE LUCRU SPECIALIZATE

Foarfece pentru deșeuri metalice seria S2000/S3000

Aceste foarfece sunt potrivite pentru excavatoarele Cat și pentru excavatoare concurente cu o greutate de 30 până la 85 de tone. Sunt dotate cu dinte de străpungere (patent în așteptare) care mărește productivitatea și în același timp protejează fălcile și învelișul metalic de bază.  

Multi-procesoare seria MP300

Multi-procesoarele din seria MP300 au disponibile șase modele diferite de fălci potrivite pentru operațiuni variate de demolare, primare și secundare – concasarea sau tăierea de materiale din oțel sau fier – separarea materialelor pentru reciclare sau  distrugere.

Ciocane seria E

Designul ciocanelor Cat din seria E asigură fiabilitate și durabilitate pe termen lung, și mentenanță pe teren cu unelte de reparat obișnuite. Caracteristici precum oprirea automată, atenuarea zgomotului și amortizarea vibrațiilor asigură confortul operatorului. Este expus modelul H140E.

Pulverizatoare seria P200

Pulverizatoarele din seria P200 sunt proiectate pentru demolarea secundară, permițând sfărâmarea fină a betonului direct pe șantier. Modelele P200 separă betonul de blocurile de ranforsare, reducând volumul și costurile de transport și de depozitare a deșeurilor. Fălcile largi cu capete de ridicare au muchii de așchiere reversibile și interval scurt de închidere, fărâmițând rapid volume mari de beton. Este prezentat modelul  P225.