PESTE 100 DE ANI CONCRETIZATI IN INCREDERE SI EXPERIENTA

1906 In Franta, Henry Bergerat si Francis Monnoyeur infiinteaza firma ''Hy. Bergerat & Cie'' care se ocupa cu importul de utilaje furnizate de firme renumite precum Armstrong-Whitworth pentru masini unelte si oteluri speciale sau Ruston-Proctor pentru excavatoare cu abur.
1929 Francis Monnoyeur semnează contractul care permite societatii sa devina agentul exclusiv al Caterpillar Tractor Company in Franta. In 1930 reuseste sa vanda primul buldozer Caterpillar ‘’Thirty’’.
1930 – 1939 Henry Bergerat şi Francis Monnoyeur devin specialisti in vanzarea de utilaje terasiere si isi completeaza oferta de servicii inzestrandu-se cu un avantaj strategic major: un service post-vanzare de proximitate care furnizeaza clientilor societatii toate piesele de schimb necesare in activitatea lor.
1939 Sunt construite magazinele si atelierele societatii Bergerat, Monnoyeur & Cie de la Saint Denis si sunt asigurate masini de remorcare pentru clienti.
1941 Inca de la inceperea celui de al doilea Razboi Mondial, societatea a decis sa-si continue activitatea, ca atare in acest an este deschisa sucursala de la Toulouse destinata asigurarii reparatiilor de utilaje.
1946-1950 Bergerat, Monnoyeur & Cie continua dezvoltarea retelei de magazine si ateliere si creaza o flota de masini utilizat pentru asigurarea operatiunilor de service.
1953 Este organizata prima serbare de sfarsit de an la Saint Denis, devenita mai apoi traditie a Grupului Monnoyeur
1960 Bergerat, Monnoyeur & Cie detinea 8 filiale regionale, 19 ateliere satelit si 500 de masini de service.
1964 In acest an apare departamentul ‘’Motoare’’ a Bergerat, Monnoyeur & Cie, care furniza motoare si grupuri electrogene.
1984 Departamentul ‘’’Motoare’’ al Bergerat Monnoyeur dezvolta activitatea de instalare a centralelor EJP si de cogenerare
1989 In acest an, odata cu aniversarea a 60 de ani de parteneriat cu Caterpillar, denumirea si logo-ul societatii Bergerat, Monnoyeur & Cie se schimba in Bergerat Monnoyeur.
1990 Bergerat Monnoyeur creaza o societate independenta specializata in domeniul utilajelor de ridicat.
1991 Bergerat Monnoyeur devine reprezentantul Caterpillar in Romania si Moldova.
1994

Compania devine Groupe Monnoyeur si isi organizeaza activitatea astfel :

-Bergerat Monnoyeur Travaux Publics, in prezent Bergerat Monnoyeur (2001), care comercializeaza echipamente Cat, clientela diversificandu-se in domenii variate precum lucrari publice, agricultura, industrie, constructii, etc.

- Bergerat Monnoyeur Energie, in prezent Eneria, care comercializeaza motoare si grupuri electrogene marca Caterpillar.

- Bergerat Monnoyeur Manutention, in prezent Aprolis, care comercializeaza echipamente de ridicat si manipulat marfuri marca Caterpillar.

- Bergerat Monnoyeur International, in prezent Magellan, care comercializeaza bunuri de echipamente de marci mondiale, in Algeria prin Bergerat Monnoyeur Algérie si in Romania prin Ipso.

1997 Bergerat Monnoyeur devine reprezentantul Caterpillar in Polonia. Tot in acest an, BM cumpara Slevmi, companie care astazi se numeste Bergerat Monnoyeur Inchirieri si isi continua ascensiunea.
2004 Semnarea contractului prin care Bergerat Monnoyeur devine reprezentantul Caterpillar in Belgia si Luxemburg.
2006 Reteaua Grupului Monnoyeur continea 637 birouri si ateliere in 9 tari: 527 in Franta,10 in Belgia si Luxemburg,70 in Spania, 1 in Portugalia,16 in Polonia, 7 in Romania, 4 in Algeria si 1 in Hong-Kong.
2012

In grup apare o noua companie – Sitech, ca distribuitor autorizat Trimble, care completeaza oferta cu sisteme de ghidare 2D si 3D.