ISTORIA CATERPILLAR SI BERGERAT MONNOYEUR

La inceputul secolului XX, cand Franta intra in era industriala, firmele franceze importau utilajele din Anglia, tara aflata in varful revolutiei industriale. In acele timpuri Henry Bergerat, intreprinzator si vizionar francez, infiinteaza impreuna cu varul sau, Francis Monnoyeur, firma ''Hy. Bergerat Monnoyeur & Cie''. Obiectul de activitate al firmei era importul de utilaje furnizate de firme industriale de renume mondial precum Armstrong-Whitworth, pentru masini unelte si oteluri speciale, sau Ruston-Proctor, pentru excavatoare cu abur.

Interesat de progresul tehnic, Francis Monnoyeur participa la numeroase expozitii, descoperind in anul 1929, cu ocazia unei calatorii de afaceri in Spania, ''masina viitorului'', faimosul buldozer Caterpillar ''THIRTY''.

Pe 6 decembrie 1929, Francis Monnoyeur semneaza contractul care permite firmei ''Hy. Bergerat Monnoyeur & Cie'' sa devina agentul exclusiv al ''Caterpillar Tractor Company'' in Franta. De atunci, cele doua companii s-au dezvoltat impreuna, fapt care de multe ori s-a concretizat in inovatii tehnologice. Printre acestea, mentionam sistemul de control al tangajului (ride control) cu care sunt dotate incarcatoarele Caterpillar, sistem care a fost inventat de catre un tehnician de la Bergerat Monnoyeur Franta.

Fotografii prin amabilitatea arhivelor Caterpillar Inc.

Patrol 20  C021080
C021074 C020818
C021085 C021089
C021090 C323794

Fondatorii CAT

B Holt pt Daniel Best pt 

Fondatorii Caterpillar sunt Benjamin Holt, inventatorul primului vehicul pe senile ''Holt Caterpillar'' si Daniel Best, constructor de masini agricole. Companiile celor doi au fuzionat in 1925, formand ''Caterpillar Tractor Co''.