CAT® GRADE CONTROL

SISTEM DE CONTROL AL ADANCIMII SI PANTEI DE EXCAVARE

Experienta acumulata de Caterpillar in ani de cercetare, proiectare si dezvoltare de utilaje de constructii s-a concretizat in productia primelor excavatoare de pe piata cu sistem UNIC de control al adancimii si pantei de excavare, COMPLET INTEGRAT din uzina.

Sistemul se numeste Cat Grade Control si se bazeaza pe o tehnologie 2D care permite operatorului sa masoare adancimea si panta de excavare fara a parasi cabina utilajului.

Aceasta tehnologie faciliteaza:

  • Reducerea semnificativa a lucrarilor topografice si de pichetare
  • Imbunatatirea eficientei operatorului
  • Economie de forta de munca, timp si cheltuieli.

PROFITABILITATE PRIN SIMPLITATE

Excavatoarele hidraulice cu Cat Grade Control sunt echipate din uzina cu senzori de pozitie si de rotatie. Afisarea datelor, comenzile si toate setarile si calibrarile sistemului sunt efectuate prin display-ul din standard si prin butoane plasate pe cele doua joystick-uri ale excavatorului. Asadar, in cabina nu exista alte display-uri sau comenzi decat cele standard ale excavatorului cu care operatorul este deja familiarizat.

Mai mult, Cat Grade Control poate fi folosit cu sau fara plan de referinta laser. Senzorul laser permite mutarea masinii si reluarea lucrului fara a fi nevoie de re-setarea planului de referinta. Senzorul citeste automat, de fiecare data, planul laser de referinta. Atunci cand nu se foloseste plan laser de referinta, la mutarea excavatorului, trebuie transferata de fiecare data setarea printr-o operatie simpla : se aseaza cupa pe un reper accesibil si se apasa un buton de pe joystick-ul stanga sau un buton pe display.

 Sistemul Cat de control al adancimii si pantei la excavare este disponibil pe urmatoarele modele de  excavatoare: 312E, 316E, 318E, 320E, 323E, 324E, 329E, 336E, 349E.
 Este foarte usor de folosit si extrem de eficient in lucrari de nivelare, realizare panta simpla, panta  dubla, rambleu, constructie sant, fundatie, profil pentru conducte, etc.