SISTEME DE CONTROL AL COMPACTARII

Sistemele de control al compactarii sunt accesorii optionale care ofera operatorului informatii despre situatia compactarii in orice moment al efectuarii unei lucrari.

In cazul utilajelor Cat, puteti alege intre doua tehnologii de masurare: Machine Drive Power (MDP) si Compaction Meter Value (CMV).

   Cat Machine Drive Power (MDP)

MDP2MDP este o tehnologie care aplica un principiu complet nou: masurarea energiei necesare pentru a trece peste sol - oferind astfel informatii despre rigiditate.

Aceasta tehnologie face masurari indiferent daca sistemul de vibratii este activat sau nu, adica nu se supune restrictiilor care influenteaza tehnologiile bazate pe accelerometru. MDP realizeaza masuratori mai sigure pe mai multe tipuri de sol, la adancimi comparabile cu grosimea tipica a elevatorului.

MDP este o tehnologie noua, inovatoare, disponibila doar la Caterpillar. Functioneaza pe utilajele cu tamburi netezi si cu crampoane.

Pentru mai multe detalii accesati: www.paving.cat.com

  Compaction Meter Value (CMV)

C755427 Tehnologia CMV utilizeaza un accelerometru montat la tambur pentru a masura fortele de acceleratie ale tamburului vibrator, la aceste date aplicandu-se o formula pentru a calcula rigiditatea solului.

Sistemul masoara in esenta reactia solului la lovirea cu tamburul.

Ceea ce inseamna ca sistemul de vibratii trebuie sa fie activat pentru a face masuratorile. Aceasta tehnologie se evidentiaza in anumite cazuri, dar cerintele legate de prezenta  vibratilor cauzeaza limitari – in special la solurile aderente si la tamburii cu crampoane sau kiturile cu crampoane.